loader loader

Alles over een dakkapel laten plaatsen

Door het laten plaatsen van een dakkapel, maak je van een kleine kamer met een schuin dak een echte kamer. Eén waar je fatsoenlijk kan staan en het grondoppervlak beter kunt benutten. Ze zijn er in verschillende afmetingen en prijsklassen en zijn een relatief goedkope oplossing voor meer ruimte in huis. Meer informatie over het laten plaatsen van een dakkapel vindt u in dit blog.

Wat is een dakkapel?
Een dakkapel is een uitbouw van het schuine dak, die ervoor zorgt dat u het vloeroppervlak binnen beter kunt benutten. Opeens kunt u staan waar dat voorheen niet kon. Dit vergroot de mogelijkheden voor het gebruik van de kamer aanzienlijk. Natuurlijk profiteert u ook van extra licht omdat een dakkapel aan de voorkant een kozijn met ramen bevat. Een dakkapel laat u plaatsen door een timmerbedrijf.

Mogelijkheden van een dakkapel
Dakkapellen zijn er in alle soorten en maten. Van een meter breed tot over de hele lengte van uw woning. Zelfs een dakkapel over meerdere kamers heen is mogelijk. Zo kunt u een grote kamer met een schuin dak opdelen in twee kamers en met behulp van een dakkapel toch twee prima kamers overhouden. Een ware uitkomst wanneer er gezinsuitbreiding op komst is. Of wanneer u een extra kamer nodig heeft voor werk hobby of iets anders.

Dakkapel vergunning?
Wanneer u een dakkapel aan de achterkant van het huis plaats is dit in de meeste gevallen vergunningsvrij, tenzij de zijkant van het huis ook aan de openbare weg grenst. Wel mag de dakkapel voor vergunningsvrij bouwen niet hoger zijn dan 1.75 meter en moet deze een plat dak hebben. Ook moet u minimaal een halve meter van de bovenzijde, onderzijde en zijkant van het dak afblijven. Anders heeft u toch een vergunning nodig, net als aan de voorkant.

Dakkapel laten plaatsen iets voor u?
Door een dakkapel te laten plaatsen, kunt u de leefruimte binnen aanzienlijk vergroten. Dit is vaak goedkoper dan verhuizen en daarom altijd een goede optie om te verkennen als u binnen ruimte tekort komt.

Meer artikelen vindt u in onze nieuwsrubriek