loader loader

Hoe duurzaam is een PVC vloer?

Hoe lang gaan PVC vloeren mee?

Een nieuwe vloer is typisch zo’n aankoop waar u lang plezier van wilt hebben. Het kost te veel geld en vooral te veel moeite om een vloer ieder jaar opnieuw te moeten vervangen. Daarom kunt u het beste kiezen voor een duurzame vloer, zoals een vloer van PVC. Maar hoe lang gaat zo’n vloer nou daadwerkelijk mee? En wanneer is het tijd om PVC dan eindelijk te vervangen? U leest er meer over in dit blog.

De levensduur van een vloer

Hoe lang een vloer precies meegaat, is afhankelijk van het materiaal van de vloer. Natuurlijk ligt het er ook aan hoe intensief de vloer gebruikt wordt en hoe goed u de vloer onderhoudt. Maar ter vergelijking zetten we de gemiddelde levensduur van verschillende vloersoorten op een rij:

  • Laminaat: 6 tot 15 jaar
  • Tapijt: ongeveer 10 jaar
  • PVC: tot 30 jaar

PVC vloeren, een duurzame optie

PVC vloeren gaan dus lang mee in vergelijking met andere vloeren. Dit heeft onder andere te maken met de manier waarop de vloeren zijn opgebouwd. PVC bestaat namelijk uit 3 lagen:

  1. De rug: zorgt voor stabiliteit en wordt versterkt met een of meerdere lagen glasvlies voor extra stevigheid
  2. De filmlaag: bepaalt de kleur en het ontwerp van de vloer en is aan te passen aan uw wensen
  3. De toplaag: hoe steviger de toplaag, hoe beter de vloer beschermd is en hoe langer hij mee kan gaan

Wanneer moet u PVC vervangen

Over het algemeen hoeft u een vloer pas echt te vervangen wanneer deze versleten is. Dit betekent dat er diepe krassen in de vloer zitten of dat er vuil op de vloer zit dat u niet meer wegkrijgt. Bij PVC kan het heel lang duren voordat de vloer echt vervangen moet worden. De meeste mensen vervangen hun PVC vloer dan ook wanneer ze er simpelweg op uitgekeken zijn, bijvoorbeeld wanneer de nieuwe meubels niet meer passen bij de oude vloer.

Hoe lang heeft u al dezelfde PVC vloer thuis? Laat het weten via het contactformulier.