loader loader

Een huis bouwen, wat kost dat?

Wat zijn de kosten van een huis bouwen?

Wanneer kinderen de vraag krijgen waar zij later willen wonen, is het antwoord bijna altijd: “in een mooi huis”. Veel mensen hebben sinds jongs af aan al in hun hoofd hoe hun ideale woning er later uit moet zien. Maar hoe vindt u deze woning? Door zelf een huis te bouwen! U kunt het huis precies ontwerpen volgens uw wensen, waardoor de woning helemaal van u wordt. Maar wat kost een huis bouwen eigenlijk? U leest er meer over in dit blog.

Huis bouwen anno 2022

Het is u vast niet ontgaan dat de huizenprijzen flink zijn gestegen. Daarom zijn wij eens in de kosten van een huis bouwen gedoken. Anno 2022 kost het bouwen van een nieuwe woning gemiddeld €250.000. Maar dit bedrag staat los van de bouwgrond en de overige kosten. Voor de bouwgrond alleen betaalt u al tussen de €200 en €500 per m2.

Type huizen

Natuurlijk geldt: hoe luxer het huis, des te hoger de kosten om het huis te laten bouwen. Denk daarom eerst na over het type woning dat u wilt laten bouwen. Groter is in dit geval niet altijd beter. Het huis moet wel betaalbaar blijven. We hebben een aantal type woningen voor u op een rij gezet, waar u uit zou kunnen kiezen:

  • Klassieke notariswoning
  • Moderne notariswoning
  • Jaren-30 woning
  • Herenwoning
  • Traditionele woning
  • Moderne villa

Kosten berekenen met een woningcalculator

Een huis bouwen, wat kost dat? Dit is een vraag die veel mensen hebben. Gelukkig maken nieuwe ontwikkelingen het mogelijk om eenvoudig de prijs van het bouwen van uw droomhuis vooraf te berekenen. Er zijn namelijk bouwbedrijven die gebruik maken van een woningcalculator. Hiermee kunt u exact de kosten per m3 berekenen. Handig toch? Ook kunt u altijd even met het bouwbedrijf overleggen wat uw wensen zijn en aan hen vragen of zij een offerte voor u kunnen opstellen. Hierin worden ook bijkomende kosten meegenomen, zoals de kosten van een architect, vergunningsaanvraag of constructeur.

Heeft u vragen over de kosten van een huis bouwen? Stel uw vragen gerust via ons contactformulier.