loader loader

Hoe sluit je een led dimmer aan

Hoe sluit u een LED dimmer aan?

Geen gedoe meer met LED dimmers aansluiten

Veel mensen vinden het lastig om een LED dimmer aan te sluiten als ze hun oude dimmer willen vervangen door een moderne dimmer. De meeste mensen krijgen dan het resultaat dat de dimmer niet goed werkt, of flikkerend licht nadat de nieuwe LED dimmer is aangesloten. Herkent u dat? Dan hebben wij goed nieuws voor u. Er zijn namelijk dimmers die u in een oogwenk aansluit en waarmee u uw lampen zorgeloos in de juiste sterkte kunt afstellen.

Goed werkende LED-dimmer kopen

Het dimmen van LED verlichting kan nog wel eens problemen veroorzaken wanneer de verlichting op een dimmer wordt aangesloten. Meestal is het probleem dat de oude lampen geen LED lampen zijn of dat de betreffende LED dimmer niet alle soorten lampen kan dimmen. Heeft u ook genoeg voor die wirwar aan LED dimmers die u wel of niet kunt aansluiten? Dan moet u dus echt op zoek naar de meest geschikte LED dimmer.

Kenmerken van een goede LED dimmer

De beste LED Dimmer die verkrijgbaar is om zonder gedoe aan te sluiten is voorzien van de nieuwste technieken en instelmogelijkheden. De dimmer heeft diverse instelmogelijkheden waarmee u uw lampen perfect kunt afstellen. Daarnaast beschikt deze dimmer over een extra uitgang van 600W waarmee u een ander apparaat of lichtgroep kunt schakelen. Hij heeft dus een aantal bijzondere kenmerken:

  • Een extra max. 600W uitgang die u kunt gebruiken om bijvoorbeeld een fan of andere groep op aan te sturen.
  • Deze dimmer werkt op elke LED lamp en LED driver en is compatibel met bijna alle merken afdekmateriaal.
  • Met zijn diverse ingebouwde beveiligingen en instelmogelijkheden is dit de absolute top dimmer. Hij dimt uw lampen al vanaf 0,3 Watt.

Dimmer aansluiten

Wat deze dimmer tot de beste dimmer maakt zijn de diverse instelmogelijkheden en hoogwaardige dimtechniek. De dimmer regelt automatisch de fase aansnijding of fase afsnijding. Deze LED dimmer aansluiten is een fluitje van een cent en hij werkt dus altijd. Verder kunt u de minimale dimming en maximale dimming instellen middels stelschroeven. Daarnaast kunt u de LED dimmer zo afstellen dat er geen flikkering meer ontstaat bij het dimmen van uw verlichting. Met deze dimmer bent u verzekerd van goed werkende en niet knipperende LED verlichting.

Was dit een nuttig artikel voor u? We hopen het van harte. Zo niet, neem dan altijd even contact met ons op voor een betere uitleg.