loader loader

Nieuwe vloer kiezen voor uw woning in Amsterdam

vloer kiezen amsterdam - woonkamer planken

Hoe kiest u een nieuwe vloer?

Heeft u net een huis gekocht in Amsterdam of wilt u uw huidige woning een opknapbeurt geven door een nieuwe vloer te leggen? Dan kan het soms lastig zijn om een keuze te maken uit het uitgebreide aanbod vloeren. Wij zetten een aantal populaire vloersoorten voor u op een rij en bespreken de kenmerken. Zo maken we het kiezen van een nieuwe vloer voor uw woning in Amsterdam hopelijk een stukje makkelijker.

Laminaatvloer

Laminaatvloeren kunt u in veel huizen tegenkomen. Want deze vloersoort is al jaren onverminderd populair. Dit komt onder andere door het gemak waarmee een laminaatvloer geplaatst kan worden. Het is dan ook goed mogelijk om deze vloer zelf te leggen. Ook vraagt een laminaatvloer weinig onderhoud. Bovendien is laminaat verkrijgbaar in allerlei soorten en kleuren. Er is dus altijd wel een laminaatvloer die aan uw wensen voldoet. Daarnaast is laminaat relatief goedkoop, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld parket.

PVC-vloer

Een andere populaire optie voor uw vloer is PVC. Dit is een afkorting van polyvinylchloride. Deze vloer is dus gemaakt van kunststof. PVC is verkrijgbaar in diverse kleuren en designs. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor een PVC-vloer met een houtlook. Het voordeel is dat een PVC-vloer heel lang mee kan gaan. Daarnaast is PVC eenvoudig te leggen en kan de vloer prima tegen een stootje. Bovendien kunt u heel eenvoudig een deel van de vloer laten vervangen, wanneer er onverhoopt toch een stuk beschadigd is.

Houten vloeren

Houten vloeren geven een ruimte direct karakter. Iedere houten vloer is weer uniek door de van nature aanwezige nerven en noesten. Het nadeel van een houten vloer is dat deze wel wat prijziger is in vergelijking met veel andere vloeren. Maar met een houten vloer investeert u wel in een vloer die een leven lang meegaat. Dat maakt een houten vloer bovendien een duurzame en verantwoorde keuze.

Gietvloer

De nieuwste vloersoort in dit rijtje is de gietvloer. Een gietvloer heeft een industriële uitstraling en wordt nog niet zo heel lang gebruikt in woningen. Als bedrijfsvloer is een gietvloer wel al jaren populair. Het voordeel van een gietvloer is dat deze vloer goed bestand is tegen invloeden van buitenaf. De vloer kan goed tegen water en zal niet snel permanente vlekken krijgen. Voor een originele vloer met een moderne uitstraling kiest u dus voor een gietvloer.

Hopelijk hebben we u met dit blog geholpen met het kiezen van nieuwe vloeren in Amsterdam. Heeft u zelf goede of minder goede ervaringen met een bepaalde vloersoort? Laat het ons weten door contact met ons op te nemen. We zien uw bericht graag tegemoet.