loader loader

Het nut van tijdelijke beveiliging op een bouwplaats

Zo voorkomt u vernieling en diefstal op een bouwplaats

Bouwplaatsen zijn geliefde doelwitten voor zowel vandalen als dieven. Omdat er zoveel materialen staan, zijn ze ten eerste aantrekkelijk om gewoon kapot te maken en aan de andere kant zijn kostbare bouwmaterialen interessant voor de verkoop of eigen gebruik. Daar komt bij dat bouwplaatsen vaak slecht verlicht en eenvoudig bereikbaar zijn. Er zijn diverse manieren om de schade door diefstal en vandalisme zoveel mogelijk te beperken. We vertellen er in dit blog meer over.

Miljoenen euro’s schade per jaar

Vandalisme en diefstal op bouwterreinen komt meer dan geregeld voor. Jaarlijks wordt er op deze manier voor miljoenen euro’s schade aangericht. Het is natuurlijk zonde om zo’n grote verliespost op een bouwplaats te laten ontstaan. Dat is niet alleen zonde van al het geld, maar bouwprojecten lopen hierdoor ook vertraging op. Hoe zorgt u ervoor u dat de schade zo beperkt mogelijk blijft op de bouwplaats?

‘Lean’ aanleveren van bouwmaterialen

Om de schade zoveel mogelijk te beperken op een bouwplaats, kan het zogenaamde ‘lean’ leveren van bouwmaterialen enorm helpen. ‘Lean’ betekent in dit geval ‘leveren op de juiste plek en op het juiste moment’. Dat klinkt uiteraard als nogal wiedes, maar dat is op een bouwplaats niet altijd het geval. Die terreinen vaak groot en log met een beperkte toegang. Chauffeurs met materialen zijn het liefst zo snel mogelijk van hun spullen af en zetten ze daarom op de makkelijkst bereikbare plekken. En dat wilt u niet.

Wat is ‘lean leveren’?

‘Lean leveren’ is spullen leveren daar en waar u ze nodig hebt. Dus, moeten er ramen geplaatst worden op de 6e etage van een gebouw op maandag 6 september? Dan moeten die materialen op die dag op de juiste etage geleverd worden. En dus niet al een maand daarvoor ergens op de bouwplaats staan. Dat werkt diefstal en vandalisme in de hand in de uren dat er niemand aanwezig is. Ook zorgt dit voor een goede voortgang van de bouw.

Tijdelijke beveiliging bouwplaats

Door het lean leveren van materialen voor de bouw volstaat vaak ook tijdelijke beveiliging van de bouwplaats. Dus alleen op die momenten dat die waardevolle materialen aanwezig zijn. Bouwbeveiliging van CBO Security is daarnaast dus zeker wel altijd aan te raden.

Heeft u ervaring met lean leveren van bouwmaterialen? Wij horen graag hoe u dat bevalt. Stuur ons uw bericht via het contactformulier hier op de website.