loader loader

Raamsluitingen, hoe wat en waarom?

Alles over raamsluitingen

Een raamsluiting is een veel voorkomend begrip. U gebruikt raamsluitingen om uw raam dicht te houden. Niet alleen tegen mogelijke inbrekers, maar ook om kou of warme lucht buiten te houden. Ondanks dat iedereen de raamsluiting wel kent, bestaat er toch nog veel onduidelijkheid over. Niet alle soorten raamsluitingen zijn even vanzelfsprekend als de andere. Daarom behandelen we in dit blog alles over raamsluitingen: hoe, wat én waarom!

Raamsluitingen: wat?

Wat is het type raamsluiting dat u nodig heeft? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moet u eerst over een aantal zaken nadenken. Bijvoorbeeld de kwaliteit van de raamsluiting, de veiligheidseisen die u heeft, wat de mogelijkheden zijn van de montage en of de raamsluiting past bij uw interieur. Heeft u deze zaken duidelijk? Dan kunt u effectief op zoek gaan naar een geschikte raamsluiting.

Raamsluitingen: hoe?

Heeft u een geschikte raamsluiting gevonden? Dan hoeft u deze alleen nog maar te monteren. Klinkt eenvoudig, maar u moet wel met enkele dingen rekening houden. Er zijn bijvoorbeeld verschillende mogelijkheden om een raamsluiting te monteren. Er zijn raamsluitingen met inbouwsluitkom, hierbij wordt de sluitkom weggewerkt in het kozijn, maar ook raamsluitingen met opbouwsluitkom waarbij u de sluitkom eenvoudig bevestigd met 2 schroeven. Voordat u begint met de montage is het belangrijk dat u bedenkt welke manier van monteren het beste bij u past.

Raamsluitingen: waarom?

Raamsluitingen zijn dus erg belangrijk om uw raam in gesloten toestand te houden. Het belangrijkste is dat u een geschikte raamsluiting kiest op basis van uw wensen. Er hoeft dus geen technische kennis aan te pas te komen. Het uiterlijk van de raamsluiting, de functionaliteit en natuurlijk de prijs wegen het zwaarst mee. Heeft u al een raamsluiting en is deze kapot? Laat dan de raamsluiting repareren door een specialist. Hier is namelijk wel technische kennis voor nodig.

Heeft u toch nog vragen over raamsluitingen? Neem dan contact met ons op.