loader loader

Steiger huren

Waarop moet u letten bij een steiger huren?

Als u in Arnhem een bouwproject heeft lopen, of u heeft een grote schilderklus voor de buitenkant van uw woning. Dan bent u in Arnhem al snel aangewezen op werken op hoogte. Want Arnhem kent vele hoge en vaak ook grote, monumentale woningen en bedrijfsgebouwen. En omdat werken op een zeer hoge ladder ten eerste niet veilig is en ten tweede om die reden verboden, kunt u in Arnhem beter maar een veilige steiger huren. U leest hieronder waarom een steiger huren in Arnhem verstandig is.

Waarop letten bij een veilige steiger huren?

As u een veilige steiger wilt huren zijn er een aantal zaken waarop u zeker moet letten als u aanklopt bij een steigerbouwbedrijf. Als het bedrijf beschikt over een officieel VCA-certificaat kunt rekenen op deskundige vakmensen die de steiger komen plaatsen. Bij zo’n bedrijf werken mensen die alle benodigde diploma’s en certificaten hebben de nodig zijn voor steigerbouw. Ook hebben zij dan de benodigde PBM’s, ofwel Persoonlijke Beschermings Middelen

Ervaring is belangrijk

Bij een bedrijf met veel ervaring weet u zeker dat de medewerkers beschikken over een goed praktisch inzicht. En niet te vergeten: zorg dat u een steiger huurt volgens de KBZV-normen. Dit betekent dat u kunt rekenen op veiligheid, zekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. Dan heeft u de risico’s tot een minimum beperkt.

Welke soort steiger huren?

Er zijn verschillende soorten steigers die u bij de meeste verhuurbedrijven kunt huren en laten plaatsen. We noemen er een aantal:

  • Steiger hoger dan 24 meter
  • Meer dan 1 vloer tegelijkertijd kunnen belasten
  • Hangsteiger
  • Uitbouwsteiger
  • Steiger voorzien van folie, kap en/of netten
  • Hefsteiger of steiger voorzien van hijswerktuig
  • Steiger op hellend vlak
  • Steiger met een vloerbelasting hoger dan 3 kN/m² bij een gelijkmatig verdeelde belasting
  • Steiger met een afwijkend ankerpatroon of afwijkende staander-, ligger-, korteling, en/of gevelafstand

Steiger huren bij gerenommeerd bedrijf

Een steiger huren in Arnhem kunt u dus het beste doen bij een bedrijf dat verstand van zaken heeft. Dat is voor ieders veiligheid altijd de meest verstandige optie. Wij wensen u veel succes met uw bouw- of schilderproject!

Wilt u meer weten over het huren van steigers? Neem dan gerust contact met ons op.