loader loader

Dit zijn de voordelen van spouwmuurisolatie

spouwmuur isolatie

Redenen om te kiezen voor spouwmuurisolatie

Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om te investeren in spouwmuurisolatie. Dat is niet zo gek, er zitten namelijk een heleboel voordelen aan verbonden, hier vertellen wij u graag meer over. Wist u trouwens dat in de huizen die zijn gebouwd tussen 1920 en 1976 nog geen spouwmuurisolatie werd aangebracht? In dit blog vertelt u waarom u hier toch voor zou moeten kiezen.

Goed voor uw gezondheid

Spouwmuurisolatie verlaagt de luchtvochtigheid in uw woning, en dat kan gunstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Want een hoge luchtvochtigheid kan schimmel veroorzaken, wat op zijn beurt weer de aanstichter kan zijn van allerlei vervelende allergieën en zelfs astma!

Een lagere energierekening

U zult merken dat uw energierekening aanzienlijk lager wordt wanneer u investeert in spouwmuurisolatie. Dat is voor veel mensen de grootste reden om te investeren in spouwmuurisolatie. Het kan u tot wel 600 euro per jaar opleveren! Op deze manier heeft u uw investering in spouwmuurisolatie dus al binnen vier jaar terugverdient. Daarnaast stijgt ook nog de waarde van uw woning wanneer u deze laat isoleren.

Goed voor het milieu

Een woning die goed is geïsoleerd, stoot minder koolstofdioxide uit en verbruikt minder gas. Dat is natuurlijk zeer gunstig is voor het behoud van de natuur.

Prettiger binnenklimaat

Wanneer u investeert in spouwmuurisolatie, kan de warme lucht in uw woning niet meer zo gemakkelijk via de muren ontsnappen, daarom blijft uw woning lekker warm op winterse dagen. In de zomer zorgt de spouwmuurisolatie er juist voor dat de warmte van buiten niet via de muren uw woning binnenkomt, waardoor het juist lekker koel blijft.

Vragen? Neem contact op!

Heeft u nog vragen over het plaatsen van spouwmuurisolatie, of wilt u dat wij spouwmuurisolatie bij u komen plaatsen? Neem dan gerust contact met ons op via het formulier hier op de site.