loader loader

Waarvoor is een kaderprofiel?

Allround isolatie voor ramen en deuren

Met een kaderprofiel maakt u een raam of deur rondom lucht, geluids en rookdicht. Dit is dus iets anders dan een tochtprofiel, dat alleen dient om de tocht tegen te houden. In dit artikel vertelt Bouwbedrijf van Bemmel u meer over de functie en de toepassing van het kaderprofiel.

Wat is een kaderprofiel?

Een kaderprofiel is een rubberen of siliconen afdichting die u in een sponning in het kozijn kunt plaatsen. Dit gebeurt helemaal rondom het raam of de deur en zorgt voor een goede afdichting. Beschikt uw kozijn niet over een sponning? Dan kunt u die erin frezen of laten frezen door een klusbedrijf. Met een kaderprofiel zijn ramen en deuren beter afgedicht.

Voordelen kaderprofiel

Kaderprofielen zijn een goede maatregel tegen de tocht, maar ze doen meer. Dit type afdichting biedt namelijk ook een goede weerstand tegen rook en geluid. Eigenlijk onmisbaar, wanneer u zelf of de buren gezellig aan het barbecueën slaan of een vuurkorf aan hebben. Zo heeft u geen vieze rooklucht in huis.

Ook wanneer u rustig wilt slapen, helpt dit type afdichting dankzij de goede geluidsisolatie. Handig als u langs een drukke weg woont of er vaak vroeg in ligt en niet steeds wakker wilt schrikken door geluid van buiten.

Een extra voordeel (waar hij overigens niet voor is ontworpen) is dat een kaderprofiel ook het dichtslaan van een raam of deur dempt. Mocht er eens met deuren worden gesmeten bij u thuis of er één dichtwaaien, dan kan het goed zijn dat de demping van het kaderprofiel u een kapotte ruit bespaard.

Allround oplossing voor afdichten deuren en ramen

Een kaderprofiel biedt isolatie tegen zowel tocht, rook als geluid. Het is dus een allround oplossing waar u veel profijt van kunt hebben. Niet alleen qua woongenot, maar ook op de energierekening.

Heeft u vragen over kaderprofielen? Of een andere technische vraag? Stel ze dan gerust via ons contactformulier.