loader loader

Welke vloeren in Amsterdam passen het best bij u?

Kies uw perfecte vloer

Zoveel smaken, zoveel vloeren. Dat is voor veel mensen een groot probleem als ze op zoek gaan naar vloeren in Amsterdam. Er zijn zo veel soorten vloeren dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Daarom in dit blog een kleine inleiding in vloeren die in de speciaalzaak verkrijgbaar zijn. Doe er uw voordeel mee!

Laminaat

Laminaatvloeren zijn uitgevonden in de jaren 70, en sinds de jaren 90 zijn ze zeer populair in Nederland. Het meeste laminaat is eenvoudig zelf te leggen met een kliksysteem. Bovendien zijn deze vloeren verkrijgbaar in allerlei prints en kleuren. De laminaatvloer kan qua uiterlijk lijken op een houten vloer, maar slechts één van de lagen is van houtvezel. De rest van de lagen bestaan uit kunststof. Laminaat is zeer eenvoudig te onderhouden, maar wanneer er schade ontstaat, is dit lastig te herstellen.

Pvc- vloeren

Pvc staat voor polyvinylchloride, een soort kunststof. Pvc-vloeren gaan lang mee en hebben niet veel onderhoud nodig. Ze werden van origine vaak in ziekenhuizen toegepast, maar we zien steeds vaker terug in woonhuizen. Vooral omdat steeds meer mooie prints en designs verkrijgbaar zijn. In de goedkopere pvc-vloeren kunnen echter wel schadelijke stoffen verwerkt zitten, zoals zware metalen en weekmakers. Kies daarom altijd voor een pvc-vloer van hoge kwaliteit!

Houten vloeren

Houten vloeren zijn gemaakt van….hout!. Dit merkt u meteen als u over de vloer loopt. Een houten vloer klinkt namelijk heel anders dan laminaat en pvc. Houten vloeren zijn een meer duurzame keuze, omdat ze na wat opschuren en lakken weer heel lang mee kunnen. De aanschafprijs van een houten vloer ligt daarentegen wel een flink stuk hoger.

Gietvloer

Een gietvloer wordt…gegoten! Dit is een relatief nieuwe vloer die nog niet zo lang in woningen wordt gebruikt. Een gietvloer is waterdicht en goed bestand tegen vlekken. De vloer kan op allerlei ondergronden worden geplaatst en zorgt voor een strakke, moderne uitstraling.

Vloeren in Amsterdam kiezen

Wanneer u op zoek gaat naar nieuwe vloeren in Amsterdam, dan heeft u genoeg mogelijkheden om tussen te kiezen. Heeft u als lezer tips om goede vloeren in Amsterdam uit te zoeken? Wij horen ze graag van u. Stuur ze ons toe via het contactformulier.